Cikóriafagyi

Cikóriafagyi

Ismét valami szokatlannal kísérleteztem 🙂 Ezúttal a cukormentes instant cikória adta az ihletet. Idén kifejezetten meleg nyarunk van, így jól esik időnként fagyizni. Ezt a két dolgot 6 gombóc cikóriafagyivá gyúrtam. Íze a régi mogyoróízű Aranka krémre emlékeztet. Gyermekkori szép emlékek. Nálam ünnepnapnak számított, amikor ilyen krémporból készült puding (a főzött pudingot nem szeretem).
Ja, és ez itt nem a reklám helye, meg nem pénzel senki. Naivan azt hittem, hogy már nem is létezik ez a krémpor, de rá kellett jönnöm egy rövid keresés után, hogy bizony, létezik.
Készítettem egy videót a recepthez, amelyet itt tekinthettek meg.
Íme a cikóriafagyi írott receptje:

Cikóriafagyi

Cikóriafagyi

Mentes fagyi instant cikóriával
Előkészítési idő 10 mins
Főzési idő 0 mins
Elkészítési idő 10 mins
Fogás Desszert
Konyha Nemzetközi
Adag 6 gombóc

Hozzávalók
  

  • 400 ml 91%-os nagyon sűrű kókusztej konzerv
  • 1 teáskanál instant cikória cukormentes
  • 50 g vaníliás por eritrit
  • 30 csepp folyékony sztévia

Elkészítés
 

  • Felbontjuk a kókusztejes konzervet, és a tartalmát egy közepes tálba öntjük.
    400 ml 91%-os nagyon sűrű kókusztej
  • Hozzáadjuk a cukormentes instant cikóriát.
    1 teáskanál instant cikória
  • Hozzáadjuk a vaníliás por eritritet is.
    50 g vaníliás por eritrit
  • Végül hozzáadunk 20-30 csepp folyékony sztéviát.
    30 csepp folyékony sztévia
  • Kézi habverővel csomómentesre keverjük a krémet.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük a krémet, majd fagyikanállal poharakba porciózzuk.

Megjegyzés

  • Mivel jobb szeretem a krémes fagyikat, így most csak hűtőbe tettem a krémet.
Kulcsszó cikória, cikóriafagyi, cukormentes, fagyi, laktózmentes, lisztmentes, tejmentes