Ismét valami szokatlannal kísérleteztem 🙂 Ezúttal a cukormentes instant cikória adta az ihletet. Idén kifejezetten meleg nyarunk van, így jól esik időnként fagyizni. Ezt a két dolgot 6 gombóc cikóriafagyivá gyúrtam. Íze a régi mogyoróízű Aranka krémre emlékeztet. Gyermekkori szép emlékek. Nálam ünnepnapnak számított, amikor ilyen krémporból készült puding (a főzött pudingot nem szeretem).
Ja, és ez itt nem a reklám helye, meg nem pénzel senki. Naivan azt hittem, hogy már nem is létezik ez a krémpor, de rá kellett jönnöm egy rövid keresés után, hogy bizony, létezik.
Készítettem egy videót a recepthez, amelyet itt tekinthettek meg.
Íme a cikóriafagyi írott receptje:

Cikóriafagyi
Mentes fagyi instant cikóriával
Hozzávalók
- 400 ml 91%-os nagyon sűrű kókusztej konzerv
- 1 teáskanál instant cikória cukormentes
- 50 g vaníliás por eritrit
- 30 csepp folyékony sztévia
Elkészítés
- Felbontjuk a kókusztejes konzervet, és a tartalmát egy közepes tálba öntjük.400 ml 91%-os nagyon sűrű kókusztej
- Hozzáadjuk a cukormentes instant cikóriát.1 teáskanál instant cikória
- Hozzáadjuk a vaníliás por eritritet is.50 g vaníliás por eritrit
- Végül hozzáadunk 20-30 csepp folyékony sztéviát.30 csepp folyékony sztévia
- Kézi habverővel csomómentesre keverjük a krémet.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük a krémet, majd fagyikanállal poharakba porciózzuk.
Megjegyzés
- Mivel jobb szeretem a krémes fagyikat, így most csak hűtőbe tettem a krémet.