Kifejezetten aktuális téma mostanság az újrahasznosítás, a zero waste, illetve a környezetvédelem.
Évek óta újrahasznosítok néhány csomagolóanyagot. Mivel nem vagyok szakértő, így csak tippeket tudok adni, de talán ihletet merítetek belőle.
Szerintem ezek az apró lépések is segíthetnek abban például, hogy ne a huszadik szilikon formát vegyük meg, hanem helyette újrahasznosítsuk a termékekkel eleve megvásárolt csomagolóanyagokat. Természetesen nekem is vannak szilikon bonbon formáim (néhányat ajándékba kaptam, néhányat vettem). Azonban évek óta nem vásárolok már ilyeneket, helyette megtartom a csomagolóanyagokat ilyen célra.
Nem ez fogja megmenteni a Földet, de talán kevesebb terhelést jelent.
A tetővel rendelkező, zárható műanyag dobozokat, vödröket, a mustáros üvegpoharat is meg szoktam tartani. Addig használom ezeket, amíg tönkre nem megy az anyaga. Mivel nem egységesek, így nem túl szépek, de hasznosak.
Megjegyzés: néhány anyagnál felismerhető a márka. Természetesen nem reklámnak szánom a bejegyzést 😉

Gyerekkorom óta lenyűgöz a szaloncukrok színes, olykor fényes fólia része. Ha szép a fólia, félreteszem, hogy egy következő évben saját szaloncukrot csomagolhassak bele.
A papír részét higiéniai okokból nem tartom meg. Helyette zsírpapírt lehet majd használni. Ráadásul zsírpapírból mindig marad kisebb méretű maradék, ami tökéletesen megfelel erre a célra.

Időnként kapok ajándékba bonbont, így a különböző bonbonok műanyag tartóját félre szoktam rakni. Ezeket néhány alkalommal még újra lehet használni csokoládé bonbonok készítéséhez.
Természetesen érdemes jól elmosni és szárazra törölni használat előtt.

Ez egy sérülékenyebb anyag, így tényleg csak 1, maximum 2 alkalommal lehet újra felhasználni.

Ha jól emlékszem, ebben a csomagolóanyagban fürjtojás volt eredetileg. Ezt is szuperül lehet használni bonbon készítéséhez.
Azonban alaposan fertőtleníteni és tisztítani kell a felhasználás előtt.

Ez a csomagolóanyag eredetileg pici májas korongok tárolására szolgált. Kiváló formát biztosít lapos csokoládékorongok készítéséhez. Ezt is jól meg kell mosni a felhasználás előtt.

Imádom a bonbon válogatásokat. Sajnos a cukor, illetve szénhidráttartalma miatt ritkán ehetek ilyeneket.
Ez a csomagolóanyag masszívabb, így elég sokszor lehet újrahasználni.
[…] is írtam. Az alábbi képeken láthatjátok most ennek megvalósulását Az említett cikket itt tudjátok […]