Az egyik áruházláncban vettem nemrég fűszeres kesudiót, ami nagyon ízlett. Azonban igencsak borsos ára volt, így megpróbáltam otthon elkészíteni. Szerintem nagyon finom lett a végeredmény, és így biztosan tudom, hogy miből készült 😉
Készítettem egy videót is a fűszeres kesudió recepthez, amit itt találtok.

Fűszeres kesudió
Forró levegős fritőzben készíthető fűszeres kesudió.
Hozzávalók
- 100 g kesudió natúr
- ½ mokkáskanál lestyán szárított
- ¼ mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3 csipet só
- 1 teáskanál olíva olaj sütéshez is használható!
Elkészítés
- A fűszereket és a sót hozzáadjuk az olívaolajhoz.½ mokkáskanál lestyán, ¼ mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 csipet só, 1 teáskanál olíva olaj
- Átforgatjuk a kesudiót a fűszeres olajban.½ mokkáskanál lestyán, ¼ mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 csipet só, 1 teáskanál olíva olaj, 100 g kesudió
- A fűszeres kesudiót átöntjük a forró levegős fritőz kosarába.
- 180°C-on kb. 3-4 percig pirítjuk. Percenként megrázzuk a kosarat, hogy minden oldalról pirulni tudjon a kesudió.