Fűszeres kesudió forró levegős fritőzben készítve

Az egyik áruházláncban vettem nemrég fűszeres kesudiót, ami nagyon ízlett. Azonban igencsak borsos ára volt, így megpróbáltam otthon elkészíteni. Szerintem nagyon finom lett a végeredmény, és így biztosan tudom, hogy miből készült 😉

Készítettem egy videót is a fűszeres kesudió recepthez, amit itt találtok.

Fűszeres kesudió

Forró levegős fritőzben készíthető fűszeres kesudió.
Előkészítési idő 10 mins
Főzési idő 4 mins
Össz. idő 14 mins
Fogás Nasi
Konyha Nemzetközi
Adag 2 adag

Hozzávalók
  

  • 100 g kesudió natúr
  • ½ mokkáskanál lestyán szárított
  • ¼ mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 csipet
  • 1 teáskanál olíva olaj sütéshez is használható!

Elkészítés
 

  • A fűszereket és a sót hozzáadjuk az olívaolajhoz.
    ½ mokkáskanál lestyán, ¼ mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 csipet só, 1 teáskanál olíva olaj
  • Átforgatjuk a kesudiót a fűszeres olajban.
    ½ mokkáskanál lestyán, ¼ mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 csipet só, 1 teáskanál olíva olaj, 100 g kesudió
  • A fűszeres kesudiót átöntjük a forró levegős fritőz kosarába.
  • 180°C-on kb. 3-4 percig pirítjuk. Percenként megrázzuk a kosarat, hogy minden oldalról pirulni tudjon a kesudió.
Kulcsszó cukormentes, fűszeres, fűszeres kesudió, kesudió, nasi, tejmentes