kagylós muffin

Kagylós muffin

Kb. 2 hétig járt a fejemben, hogy kellene készítenem valami finomat a konzerves kagylóból, amit nemrég vásároltam. Eszembe jutott, hogy milyen jó lenne valami pogácsa-szerűt készítenem belőle. Aztán eszembe jutott, hogy mostanában rákattantam a tojásra, és már meg is született a kagylós muffin ötlete. A végeredmény pedig szenzációs lett. Nekem nagyon bejön ez az ízvilág.
A fűszerezés egyszerű, mégis ízletes. Könnyen elkészíthető, a szénhidrát-tartalma alacsony, lisztet sem kellett használnom, és tejterméket sem tartalmaz.

A receptemhez készült egy videó is, amit itt találtok.
A Facebook oldalamat itt találjátok.
Az Instagram oldalamat pedig itt találjátok.

kagylós muffin

Kagylós muffin

Könnyen elkészíthető, lisztmentes sós muffin kagylóval.
Előkészítési idő 20 mins
Főzési idő 20 mins
Össz. idő 40 mins
Fogás Főétel
Konyha Nemzetközi
Adag 2 db

Hozzávalók
  

  • 2 db tojás M-es
  • 43 g főtt fekete kagyló marinádban
  • 10 g útifűmaghéj
  • ½ mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 3 csipet
  • 1 mokkáskanál kókuszzsír a kenéshez

Elkészítés
 

  • A 2db tojást felütjük egy közepes tálba.
  • A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, majd elkeverjük egy kézi habverővel.
  • A szárított kakukkfűt hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  • A kagylót is hozzákeverjük a keverékhez.
  • Végül az útifűmaghéjt is hozzákeverjük a kézi habverő segítségével, majd kb. 10 percig pihentetjük a tésztát. A tészta be fog sűrűsödni az útifűmaghéjtól.
  • A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  • 2 szuflé formát kikenünk kókuszzsírral.
  • A tésztát elosztjuk a 2 kikent szuflé formába.
  • 180 °C-on, előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 20-25 percig sütjük a tésztát. 20 perc után már érdemes ellenőrizni.
Kulcsszó főétel, kagyló, laktózmentes, lisztmentes, muffin, sós, tejmentes