Kb. 2 hétig járt a fejemben, hogy kellene készítenem valami finomat a konzerves kagylóból, amit nemrég vásároltam. Eszembe jutott, hogy milyen jó lenne valami pogácsa-szerűt készítenem belőle. Aztán eszembe jutott, hogy mostanában rákattantam a tojásra, és már meg is született a kagylós muffin ötlete. A végeredmény pedig szenzációs lett. Nekem nagyon bejön ez az ízvilág.
A fűszerezés egyszerű, mégis ízletes. Könnyen elkészíthető, a szénhidrát-tartalma alacsony, lisztet sem kellett használnom, és tejterméket sem tartalmaz.
A receptemhez készült egy videó is, amit itt találtok.
A Facebook oldalamat itt találjátok.
Az Instagram oldalamat pedig itt találjátok.

Kagylós muffin
Könnyen elkészíthető, lisztmentes sós muffin kagylóval.
Hozzávalók
- 2 db tojás M-es
- 43 g főtt fekete kagyló marinádban
- 10 g útifűmaghéj
- ½ mokkáskanál szárított kakukkfű
- 3 csipet só
- 1 mokkáskanál kókuszzsír a kenéshez
Elkészítés
- A 2db tojást felütjük egy közepes tálba.
- A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, majd elkeverjük egy kézi habverővel.
- A szárított kakukkfűt hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
- A kagylót is hozzákeverjük a keverékhez.
- Végül az útifűmaghéjt is hozzákeverjük a kézi habverő segítségével, majd kb. 10 percig pihentetjük a tésztát. A tészta be fog sűrűsödni az útifűmaghéjtól.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- 2 szuflé formát kikenünk kókuszzsírral.
- A tésztát elosztjuk a 2 kikent szuflé formába.
- 180 °C-on, előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 20-25 percig sütjük a tésztát. 20 perc után már érdemes ellenőrizni.