Számtalanszor előfordul, hogy kisebb mennyiségű zöldség vagy lisztkeverék megmarad, amivel aztán nehéz mit kezdeni. Én azonban utálok ételt kidobni, így igyekszem minél előbb felhasználni a maradékokat. Egy ilyen maradékmentő akció keretében született ez az egyszerű karfiolköret.
Mostanában gyakran használok harissát fűszerezéshez (kissé rákattantam). A receptben említett lisztkeverék egy általam kedvelt márkának a terméke. A reklám elkerülése érdekében a márkanevet nem osztom meg. Nagyon szuper bundát lehet vele készíteni ehhez a recepthez, nem is gondoltam volna, hiszen eredetileg galuskához készült ez a keverék.

Maradékmentő karfiolköret
Maradékmentő karfiolköret csökkentett szénhidráttartalmú bundában.
Hozzávalók
- 2 maréknyi gyorsfagyasztott karfiol kiolvasztva, lecsöpögtetve
- 1 db tojás S-es
- 3 csipet harissa
- pár csipet só Himalája
- 2-3 evőkanál paleo, gluténmentes, CH-csökkentett galuska lisztkeverék
- 3 evőkanál sertészsír
Elkészítés
- Kb. 2 maréknyi gyorsfagyasztott karfiolt éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd lecsöpügtetjük.
- Egy pici tojást egy mélytányérban villával felverünk, hozzáadunk pár csipet sót és harissát (ízlés szerint), majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett karfiolt.
- Egy másik mélytányérba öntjük a 2-3 evőkanál plaeo, gluténmentes, CH-csökkentett galuska lisztkeveréket és beleforgatjuk a tojásos karfiolt.
- A 3 evőkanál sertészsírt egy nagyobb serpenyőbe tesszük és alacsony hőfokon felolvasztjuk.
- A bundázott karfiolt a forró sertészsíron, fedő alatt aranybarnára sütjük, a végén a fedőt levesszük, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.