Maradékmentő karfiolköret

Számtalanszor előfordul, hogy kisebb mennyiségű zöldség vagy lisztkeverék megmarad, amivel aztán nehéz mit kezdeni. Én azonban utálok ételt kidobni, így igyekszem minél előbb felhasználni a maradékokat. Egy ilyen maradékmentő akció keretében született ez az egyszerű karfiolköret.

Mostanában gyakran használok harissát fűszerezéshez (kissé rákattantam). A receptben említett lisztkeverék egy általam kedvelt márkának a terméke. A reklám elkerülése érdekében a márkanevet nem osztom meg. Nagyon szuper bundát lehet vele készíteni ehhez a recepthez, nem is gondoltam volna, hiszen eredetileg galuskához készült ez a keverék.

Maradékmentő karfiolköret

Maradékmentő karfiolköret csökkentett szénhidráttartalmú bundában.
Előkészítési idő 10 mins
Főzési idő 20 mins
Fogás Köret
Konyha Magyar
Adag 2 adag

Hozzávalók
  

  • 2 maréknyi gyorsfagyasztott karfiol kiolvasztva, lecsöpögtetve
  • 1 db tojás S-es
  • 3 csipet harissa
  • pár csipet Himalája
  • 2-3 evőkanál paleo, gluténmentes, CH-csökkentett galuska lisztkeverék
  • 3 evőkanál sertészsír

Elkészítés
 

  • Kb. 2 maréknyi gyorsfagyasztott karfiolt éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd lecsöpügtetjük.
  • Egy pici tojást egy mélytányérban villával felverünk, hozzáadunk pár csipet sót és harissát (ízlés szerint), majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett karfiolt.
  • Egy másik mélytányérba öntjük a 2-3 evőkanál plaeo, gluténmentes, CH-csökkentett galuska lisztkeveréket és beleforgatjuk a tojásos karfiolt.
  • A 3 evőkanál sertészsírt egy nagyobb serpenyőbe tesszük és alacsony hőfokon felolvasztjuk.
  • A bundázott karfiolt a forró sertészsíron, fedő alatt aranybarnára sütjük, a végén a fedőt levesszük, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.
Kulcsszó fűszeres, gluténmentes, karfiol, köret, szénhidrátszegény, zöldségköret