Kolbásztök köret

Kolbásztök

Kaptunk ismerősöktől kolbásztököt. Jót nevettem rajta, hiszen soha nem láttam még ilyet életemben, a létezéséről sem tudtam 🙂 Ránézésre nem tűnik édes típusú töknek, így arra gondoltam, hogy valamiféle fűszeres köretet készítek belőle. Bejött az elképzelésem, valóban nem édes az íze, így kiváló zöldségköretet lehet készíteni belőle. Jól átveszi a fűszer ízét, így nem kell sokat használni a fűszerből.

Íme a recept:

Kolbásztök köret

Fűszeres, sült kolbásztök köret.
Előkészítési idő 15 mins
Főzési idő 40 mins
Össz. idő 55 mins
Fogás Köret
Konyha Nemzetközi
Adag 4 kis adag

Hozzávalók
  

  • 1 db kolbásztök
  • 2 csipet harissa
  • 2-3 csipet Himalája
  • 1 teáskanál olaj pl. olívaolaj
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés
 

  • A kolbásztököt megmossuk és meghámozzuk. A belsejét kikaparjuk.
  • A megpucolt tököt felkockázzuk.
  • A felkockázott tökhöz hozzáadunk 1 teáskanál olajat (pl. olívaolaj), és harissával, majd sóval fűszerezzük. A receptben megadott mennyiség csak irányadó, hagyatkozzunk az ízlésünkre!
  • Egy tepsit kikenünk 1 evőkanál kókuszzsírral, beleöntjük a fűszerezett tököt, majd kb. 30-45 percig sütjük 180°C-on (alsó-felső sütés). A sütési idő a sütőtől függ. Fél óra elteltével már érdemes figyelemmel követni a tök alakulását 🙂
Kulcsszó alacsony szénhidráttartalom, fűszeres, kolbásztök, köret