
Kaptunk ismerősöktől kolbásztököt. Jót nevettem rajta, hiszen soha nem láttam még ilyet életemben, a létezéséről sem tudtam 🙂 Ránézésre nem tűnik édes típusú töknek, így arra gondoltam, hogy valamiféle fűszeres köretet készítek belőle. Bejött az elképzelésem, valóban nem édes az íze, így kiváló zöldségköretet lehet készíteni belőle. Jól átveszi a fűszer ízét, így nem kell sokat használni a fűszerből.
Íme a recept:

Kolbásztök köret
Fűszeres, sült kolbásztök köret.
Hozzávalók
- 1 db kolbásztök
- 2 csipet harissa
- 2-3 csipet só Himalája
- 1 teáskanál olaj pl. olívaolaj
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
- A kolbásztököt megmossuk és meghámozzuk. A belsejét kikaparjuk.
- A megpucolt tököt felkockázzuk.
- A felkockázott tökhöz hozzáadunk 1 teáskanál olajat (pl. olívaolaj), és harissával, majd sóval fűszerezzük. A receptben megadott mennyiség csak irányadó, hagyatkozzunk az ízlésünkre!
- Egy tepsit kikenünk 1 evőkanál kókuszzsírral, beleöntjük a fűszerezett tököt, majd kb. 30-45 percig sütjük 180°C-on (alsó-felső sütés). A sütési idő a sütőtől függ. Fél óra elteltével már érdemes figyelemmel követni a tök alakulását 🙂