zöldségtócsi

Zöldségtócsi

Gyerekkorom óta nagyon szeretem a tócsit, így örülök, hogy nagyon egyszerűen készíthető belőle szénhidrátcsökkentett változat 🙂 . A krumplit lecseréljük cukkinire és sárgarépára, a lisztet pedig útifűmaghéjra. Ennyi 🙂 Alább megtaláljátok az írott receptet. Ha inkább a videó formátumot szeretitek, akkor ezen a linken tudjátok megtekinteni.

Érdekességképpen leírom nektek, hogy a szinonima szótár szerint hányféle néven ismert hazánkban a tócsi (lehet válogatni):
-tócsni
-kremzli
-macok
-lepcsánk/lepcsánka/lapcsánka
-görhöny
-bandurák
-krumpliprósza
-lapotya/lapótya
-gánica
-cicedli/cicere/cicege
-borzaska
-bere/beré/berhe/berét
-krumplis fluta
-matutka.

zöldségtócsi

Zöldségtócsi

Tócsi krumpli nélkül, zöldség felhasználásával.
Előkészítési idő 20 mins
Főzési idő 20 mins
Pihentetés 20 mins
Össz. idő 1 hr
Fogás Köret
Konyha Magyar
Adag 15 db

Hozzávalók
  

  • 250 g cukkini
  • 280 g sárgarépa
  • 1 mokkáskanál
  • 2 db tojás
  • 15 g útifűmaghéj
  • 1 mokkáskanál petrezselyem szárított
  • 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés
 

  • A cukkinit és a sárgarépát zöldséghámozó és kés segítségével meghámozzuk.
  • A hámozott zöldségeket megmossuk.
  • Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tisztított zöldségeket, majd megsózzuk, és állni hagyjuk 20-30 percig.
  • Kb. 20-30 perc elteltével kézzel kifacsarjuk a reszelt zöldség levét, és a zöldséget egy nagyobb tálba helyezzük (a levét kiönthetjük, vagy megihatjuk).
  • A 2 tojás sárgáját és fehérjét is hozzáadjuk a zöldséghez, illetve a sót és a petrezselymet is, majd fakanállal jól elkeverjük.
  • Egy serpenyőben alacsony hőfokon felolvasztjuk a kókuszzsírt. A masszából tócsikat formázunk, és alacsony hőfokon megsütjük a tócsik mindkét oldalát. Ha szükséges, pótoljuk a kókuszzsírt.
Kulcsszó cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, lisztmentes, sós, tócsi, zöldségtócsi